Min studentresa 2019

studentresa 2019

Nästa sommar, alltså sommaren 2019, tar jag examen. Jag och några vänner från klassen planlägger att åka på en studentresa veckan efter vi är färdiga och skolan är avslutad. Vi har startat en grupp och ett event som vi kallar studentresa 2019. Här diskuterar vi bland annat vår budget, resesällskap och destinationer. Resebolaget som jag tror vi väljer blir nog Uptours då dem har ett bra utbud av billiga studentresor. De erbjuder även VIP-paket och andra fördelar som kan göra upplevelsen ännu bättre. De destinationer som vi överväger är Sunny Beach, Magaluf och Ayia Napa. Jag har tidigare besökt Ayia Napa men det var ingen partyresa utan mer en avslappnande resa med sol och bad. Jag har inget emot att åka tillbaka dit då platsen är fantastisk. Dock känner jag att det hade varit roligt att prova på något nytt. Jag får höra med vännerna om det är av intresse att åka på studentresa till Magaluf eller Sunny Beach. Båda destinationer lockar och verkar inbjudande, både vad gäller fina hotell och stränder men även festerna och stämningen.

 

Min resa till Ayia Napa

Nu när jag ändå skriver om studentresor kan jag passa på att berätta om min resa till Ayia Napa. Detta var egentligen ingen partyresa. Jag var där med min väninna för ca. 2 år sedan. Ayia Napa är då den sydöstliga delen av Cypern och är ett väldigt populärt turistmål, särskilt för ungdomar som tycker om att festa. Vi var där i en vecka och även om vi festade en del så var det en ganska lugn resa. Det bästa med Ayia Napa var stränderna. Havet är kristallklart och stränderna är vita med exotiska palmträd och skön musik kan höras i bakgrunden. Hotellen var även av hög standard, vilket var positivt och viktigt. Vi bodde med gå avstånd till stranden och hade nära in till centrum. Kort sagt, var det en riktigt bra resa som jag sent vill glömma och jag återvänder som sagt gärna.

 

Underhållande och spännande aktiviteter

Dagsfester är väldigt populära när man åker på studentresor eller ungdomsresor. Jag tycker att poolparty eller beachparty är den mest ultimata och perfekta dagsfesten. Kalla drinkar vid poolkanten och grym musik ger en härlig och alldeles unik stämning. Sedan finns det givetvis många andra aktiviteter som man kan göra under dagen som jag ser enormt mycket fram emot. Bland annat så får man inte missa partybåten, skumfesten, UV-fester, pubrundor och givetvis alla vattenaktiviteter. Jag menar att man inte har varit på en ungdomsresa om man inte har upplevt de flesta av dessa aktiviteter. Sedan kan jag tycka att det viktiga är att man har roligt oavsett var man befinner sig, och givetvis vilka man åker med. Jag vet att min studentresa 2019 kommer bli fantastisk. Jag ska resa med underbara människor som alla är spontana och gillar att prova något nytt. Nu ska vi bara hitta den bästa och billigaste alternativet. Vart ska du resa nästa sommar? Planlägger du också en härlig studentresa, så kom ihåg alla aktiviteterna som är ett måste för en perfekt och lyckad partyresa.