Användarvänlig energikälla för cafe och restaurang

Gasol är en fantastisk energikälla för cafe och restaurang. Gasol passar utmärkt för matlagning och uppvärming och sparar energi! Gasolflaskor är smidiga och enkla att använda och du kan få dem i många olika storlekar. Hos Primagaz som är en av världens ledande producenter och återförsäljare av gasolflaskor kan du  lära dig mer om vilken typ av gasolflaska som passar dig.

Vad är gasol?

Den internationella benämningen är LPG (Liquefied Petroleum Gas). I Sverige används cirka 400 000 ton gasol som energi inom i första hand industrin. Gasol levereras i huvudsak med järnvägstankvagnar eller tankbil, men även i tuber i flytande form.

Gasol kan användas till mycket

Gasol är versatilt och har många användningsområden för företagare och kök. Bland annat matlagning, uppvärmning, och mygg- och ogräsbekämpning.

Gasolspis 

Redan idag använder många restauranger och företagskök gasol för att driva ugnar, spisar och grillar, men detta är även en möjlighet för hushållen. Värmen på en gasolspis är enklare och snabbare att styra.

Gasolgrill

Till de sena sommarkvällarna tipsar vi om att byta ut kolgrillen mot en gasgrill. Då slipper du störande rök och sparar dessutom tid eftersom gasolgrillen blir varm direkt. Dessutom är det miljövänligare. Du hittar gasolflaskor från Primagaz i de flesta av våra lokala butiker. Har du inte en gasolgrill kan du kolla in vårt sortiment utav gasolgrillar. 

Uppvärmning

Spara pengar genom att använd gas till värmeugn och uppvärmning av vatten. En värmekamin är ett bra alternativ för att värma upp huset, uterummet eller sommarstugan. Att använda gas är energieffektivt och är vid normal konsumtion billigare än att använda el.

Terassvärmare

Vill man skapa lite extra trivsel och förlänga sommarkvällarna är en gasolkamin, gasolstrålbrännare och/eller terrassvärmare ett miljövänligt och effektivt val. 

Ogräsbekämpning

Använd en ogräsbrännare istället för kemiska bekämpningsmedel. På så sätt hjälper du till att skona miljön och grundvattnet. Ogräsbrännare svetsar effektivt bort ogräs utan att förgifta miljön.

Myggfångare

Du kan även hitta gasoldrivna myggfångare hos Primagaz. En stor gasolflaska ger en lång drifttid med myggfria kvällar. Detta verktyg är perfekt för sommaren då mygg, flugor, och andra insekter kan störa friden.

Hur beställer du gasol?

Med en leverantör som Primagaz kan du få gasol över hela Sverige. Är du privatkund, kan du hitta den närmaste återförsäljare på Primagaz.se.

Vilka storlekar kommer gasolflaskorna i?

Hos återförsäljare av gasol kan du hitta gasolflaskor i storlekar från 0,30 till 45 kg. Hos Primagaz kan du läsa mer om de olika gastuberna och vad de lämpar sig för.

Hur byter du gasolflaskor?

Systemet med gasolflaskor funkar som sa att du först köper en gasolflaska och en fyllning. När gasolen är slut så tar du med din tomma tub till butiken och byter in, du betalar då bara för en fyllning. 

Gasolflaskor i komposit är en modern variant

Primagaz erbjuder även gasolflaskor i komposit. Fördelen är en betydligt lägre vikt och att de ofta är genomskinliga så du kan se hur mycket gasol i vätskeform som är kvar i gasolflaskan. Gasoltuber i komposit är även staplingsbara om du ska förvara flera i garaget.