Vill du spela trummor i band?

Har du drömmar om att spela trummor i band? Trummor är ett av de viktigaste intrumenten i allt från rockmusik till jazz, och är stommen i mycket av den musik som spelas.

Jag spelar trummor i ett band som jag och några vänner startade för flera år sedan för skojs skull. I början jagade vi spelningar på jazzklubbar och annat, och numera spelar vi främst när vi har tid, vid sidan av jobb, och andra förnöjelser.

Trummor och trumset är något av det roligaste och mest spännande du kan spela. Trummor är enkelt att lära sig och är ett instrument som är basen i alla typer av musikstilar. Genom att kunna spela trummor kan du enkelt utöva allt från rockmusik till jazz. Se ett stort utbud av trummor, trumset, och tillbehör på www.danmusik.se.

Rätt trummor för din musikstil

Framförallt behöver du välja mellan akustiska och digitala trummor. Det finns givetvis för- och nackdelar med båda valen. Med ett akustiskt trumset får du givetvis det klassiska soundet som många är ute efter när de väljer att börja spela ett instrument. Nackdelen är såklart att det är mer högljutt och tungt än den digitala varianten.

Väljer du ett digitalt trumset kan du justera ljudet efter behag och det är även lättare att flytta och bära på.

Akustiska trumset

De akustiska trumseten är de vanligste trumseten och består av flera olika trummor. De flesta av trumseten innehåller bland annat en bastrumma,, pukor, en virveltrumma, en hi-hat och cymbaler. 

Exempelvis finns George Hennesey JBP5901 Pro trumset svart, som innehåller en bastrumma, tre pukor, en virveltrumma, hi-hat och cymbaler, samt stativ, pedaler, trumpinnar och pall. Med andra ord får du alla delar du behöver för att kunna spela trummor.

Digitaltrummor

Eltrummor, el-trummor eller digitaltrummor. Det finns många fördelar med dessa: du kan koppla hörlurar till dem och öva vilken tid som helst på dygnet utan att störa någon, de kan också kopplas till högtalare och användas i bands. Dessutom har de, beroende på modell, olika inbyggda ljudeffekter som kan göra en hel del åt soundet. 

Delar till trumset

Lär dig mer om de olika delarna till trumset. I ett trumset ingår cymbaler, virveltrumma, pukor, och bastrumma. Du kan välja att köpa delarna tillsammans, eller var för sig. Om du skulle behöva byta ut en av trummorna kan du enkelt göra det. 

På den gamla goda rocktiden kunde trumsetten nästan inte vara stora nog. Enligt oss får den trenden gärna komma igen. Hos Dan Guitar kan du bunkra upp med rikliga mängder extra pukor, pedaler och cymbaler och bygga upp ett ordentligt trumset med massor av ljud och pondus.

Tillbehör till ditt trumset

Stativ

På Dan Guitars hemsida kan du se du cymbalstativ, virvelstativ och hi-hat-stativ. På grund av egen import kan de erbjuda alla våra varor till fördelaktiga priser och fortfarande hög kvalitet.

Bastrumpedaler 

Du kan även se olika slags bastrumpedaler: vanliga enkla bastrumpedaler samt dubbelpedaler.